Sollicitatietips

Wil jij weten waarop wij (recruiters van Assistentematch) selecteren?

Kijk dan eens naar de video op You Tube, waarin ik uitleg wat wij belangrijk vinden en geef ik je tips om zo goed mogelijk te solliciteren:

KLIK HIER VOOR DE VIDEO

 

Hoe schrijf ik een goed CV?

Het belangrijkste is dat je CV compleet is met oa:

 • Persoonlijke gegevens
 • Opleidingen voorzien van begin en eind datum en instituut
 • Werkervaring voorzien van begin en eind datum en naar werkgever en eventueel refrenties
 • Talenkennis
 • Hobby's
 • Automatiseringskennis
 • Motivatie

Je kunt hier dit Voorbeeld CV openen en kijken hoe een goed CV eruit moet zien, eventueel kun je dit document zelf invullen en gebruiken als CV.

 • Gebruik een leesbare email dus niet 1256683@bijvoorbeeld.nl dit wekt niet echt een serieuze indruk.
 • Zorg er tevens altijd voor dat je telefoonnummer goed vermeld staat en dat je deze ook opneemt, mocht je er een voicemail op hebben staan zorg er dan voor dat ook een potientiĆ«le werkgever deze ook kan afluisteren, een grappige voicemail voor je vrienden is leuk maar voor je werkgever minder.

Wat is belangrijk om aan Assistentematch door te geven?

Laat ons weten wat je wensen zijn en wat je belangrijk vindt in een baan. Voor ons is het heel belangrijk om deze informatie te hebben anders kunnen wij je niet goed koppelen aan de juiste werkgever.
Geef tevens een korte samenvatting van je belangrijkste kwaliteiten en waarom jij denkt dat deze baan interessant voor je is. Je kunt deze brief in Word maken en uploaden via het inschrijf- of sollicitatieformulier of invullen bij "je persoonlijke bericht" op het formulier zelf.
Laat ons altijd weten wat de reden is waarom je bij je huidige werkgever weg wilt of weg bent gegaan.

Word je geselecteerd door de werkgever dan volgt het sollicitatiegesprek, wat kun je doen om je zo goed mogelijk te presenteren?

 • Wees op tijd bent, niet te vroeg maar zeker ook niet te laat, je krijgt van ons altijd een telefoonnummer mee van de praktijk zorg dat je deze bij je hebt en bel op als je onverhoopt vertraagd bent.
 • Ga netjes en verzorgd naar het gesprek, trek niet iets aan waarin je je ongemakkelijk voelt.
 • Neem een kopie van je CV, refrenties en diploma's mee.
 • Stel vragen over het bedrijf zelf, dit wekt een positieve indruk.
 • Wees positief over jezelf, geef voorbeelden over zaken die je bij je vorige werkgever goed deed.
 • Denk eraan dat een werkgever altijd contact op kan nemen met je vorige werkgever, vertel dus geen onwaarheden.
 • Wees enthousiast, het is geen examen die je moet afleggen. Maar de eerste indruk is vaak wel de beste.
 • Bereid je goed voor op de eventuele vragen die je krijgt, meestal zijn dit vragen als waarom solliciteer je op deze functie, wat zijn je goede en mindere eigenschappen/kwaliteiten, wat wil je verder bereiken bij ons bedrijf, waarom denk je geschikt te zijn voor deze functie enz. Denk hier thuis al over na en beantwoord deze vragen bondig en met concrete voorbeelden.
 • Bij het afronden van het gesprek vraag je naar het verloop van de procedure en wanneer je op de hoogte gebracht wordt van het verdere verloop van de procedure.

Verder is het voornamelijk voor Assistentematch erg belangrijk dat je goed kijkt naar de functie-eisen, pas je hier in, heb je (eventueel) alle benodigde ervaring en/of diploma's. Veelal krijgen we CV's binnen van kandidaten die reageren op een vacature waar ze niet aan voldoen, dit is erg jammer en levert voor de kandidaat alleen maar een teleurstelling op als je een afwijzing krijgt. Vergeet ook niet dat Assistentematch je eerste contact is voordat je CV naar de werkgever wordt gestuurd.

Het is bij Assistentematch altijd mogelijk om je in te schrijven (met je CV! ), je krijgt dan inloggevens via de mail toegestuurd, als je daarmee inlogt kun je een JOB SEARCH AGENTS aanmaken, hiermee krijg je alle nieuwe vacatures, speciaal voor jou, opgestuurd via de mail. Je kunt dan als eerste reageren en solliciteren op deze vacature.

Zie je een geschikte vacature en wil je solliciteren, klik dan altijd op de solliciteerknop onder of bovenaan in de vacature en vul deze in met je CV. Je kunt niet solliciteren door je CV via de email te versturen. Vragen stellen via de email debby@assistentematch.nl kan natuurlijk altijd.

 

 

Vacatures
Mijn vacatures
© Assistentematch 2019

Otys Recruiting Technology PXL Communicatie
Assistentematch gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses. Meer weten?